dobrodelnosttrgovinaTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.tel stevilkafacebook

Zgodovina poliranja

Beseda avtomobil izvira iz grščine in pomeni samopomično ( vozilo). Izum parnega stroja je nakazal pravo pot.

S prvimi avtomobili se je pojavila želja, da so avtomobili čisti in, da se svetijo. Prve avtomobile so imeli le premožni ljudje, tako, da so jim avtomobile čistili službanki.

Kasneje, ko so se začeli avtomobili pojavljati pogosto in ceste še vedno niso bile asvaltirane, tako kot so danes pa se pojavijo prve avtopralnice, ki so bile v ročne in so se nahajale v garažah, starih obcestnih lopah itd..

Avtomobile so se pričeli polirati nekeko v časo ko se je začelo masovna proizvodnja vozil.

* You can paint it any color, so long as it s black * s tem besedami je Henry Ford začel proizvajati črne avtomobile. Črno barvo je namreč potreboval zato, da so se avtomobili- serija T, hitreje sušili, kar pa je bilo neobhodno potrebno za maovno proizvodnjo.

S črno barvo pa so prišle druge nevšečnosti. Avtomobile je bilo potrebno polirat. Tako zasledimo, da so že leta 1901 obstajala podjetja, ki so polirala avtomobile.

Poliranje vozil v 70 in 80 leti so izvajali predvsem ličarji, ki sotako opravili razlike med barvanami in obsteječimi deli vozila. Nato so pričeli polirati tudi v avtomobilskih pralnicah, danes pa imamo polirne centre, ki skrbijo za lepoto avtomobilov. Vse več je črnih avtomobilov ( prodaja črnih se je po nekaterih podatkih povečala med 20% in 32%).

Priporočamo

Pred poletno sezono je čas za poliranje vašega jeklenega konjička.

Pokličite nas in rezervirajte svoj termin.

Opozorilo

Ne uporabljajte starih politur na novih avtomobilih, saj je lak danes povsem drugačen kot včasih. Z uporabo neprimernih produktov lahko naredite več škode kot koristi.