Znaki splošnega staranja kože

postanejo vidni na površini po 25. letu. Struktura kože postane z leti šibkejša in tudi procesi v koži se upočasnijo. Zmanjša se količina snovi, ki ohranjajo kožo čvrsto in gladko – to so kolagen, elastin in hialuronska kislina. Eden od najopaznejših znakov staranja so tako gube, ki se postopoma z leti poglobijo.

Mlada koža ima urejeno strukturo kožnega tkiva z obilico kolagena in elastina, ki delujeta kot gradnika ter pripomoreta k lepemu enakomernemu izgledu kože, ki je čvrsta na otip. Z leti notranji genetski procesi staranja, skupaj z zunanjim oksidativnim stresom zunanjih dejavnikov pričnejo vplivati na videz kože.

Ključni dejavnik pri pojavu gub je prav tako manjša zmožnost tvorjenja hialuronske kisline, ki obdaja celice in daje koži njen mladosten videz. Upad količine te snovi povzroči zmanjšanje polnosti in čvrstosti kože, kar posledično privede do večje dovzetnosti kože za gubanje.

Prve vidne gube se pojavijo na čelu in med očmi, nato se pojavijo izrazne gube in drobne linije katere so znane kot smejalne gubice. Ti predeli so splošno bolj nagnjeni k gubanju kot kjerkoli drugje na obrazu. Dodatno na gube vplivajo tudi zunanji dejavniki kot je izpostavljenost soncu, kajenje, suhost kože in podobno.

Primerna izbira izdelkov namenjenih za gube lahko pripomore k vidni izboljšavi stanja gub in spremeni še tako poglobljene gube v tiste manj vidne. Vse pa se prične pri osnovni negi, ki bi morala predstavljati vsakodnevno rutino vsakega posameznika z željo po zdravi in lepi koži.

Za posvet nas kontaktirajte na elektronski naslov info@topfinish.si in preizkusite izdelke, ki so primerni za vašo kožo.