Pomarančasta koža ali celulit

je posebej pogost pojav pri ženskah, predvsem na predelu stegen, bokov, zadnjice in nadlakti. S celulitom se spopada kar 90 odstotkov žensk, ne glede na njihovo starost, postavo ali telesno težo. Nahaja se tik pod kožo in se tudi brez posebnih zunanjih vplivov s časom gosti, kar povzroča vidne učinke na koži.

S celulitom se spopada kar 90 % žensk

Lahko rečemo, da je pogosto razlog za nastanek celulita prehrana, telesna (ne)aktivnost, dednost, hormonsko neravnovesje ali celo stres. Razlogov je lahko več in so tudi medsebojno tesno prepleteni. Maščobe in tekočine pritiskajo proti površju kože zaradi skrajšanja kolagenskih vlaken v vezivnem tkivu, kar pripelje do pomarančaste kože. Pri moških se to ne opazi, ker imajo kolagenska vlakna v koži postavljena navzkrižno in ne navpično kot pri ženskah.

Celulit je v osnovi sestavljen iz maščobe, vode in odpadnih snovi podobnih želatinasti snovi. Ni ga moč odpraviti, lahko pa preprečimo njegov razvoj. Nastopa v več stopnjah, kjer je lahko viden zgolj ob stisku kože med prsti ali že na naslednji stopnji, ko sta že delno motena limfni in krvni pretok podkožja. Pri bolj zahtevnih oblikah celulita prihaja do zastajanja tekočin in kopičenja odpadnih snovi iz limfe v podkožju. Preoblikuje se tako struktura kože kot podkožja.

Poleg osnovnih pravil, ki so povezana z zdravim življenjem, moramo upoštevati tudi nego za bolj zdravo kožo. Pri tem svetujemo uporabo enega izmed izdelkov ByeBye Celulite, ki ponuja popolnoma nov pristop k odpravljanju celulita. Vidno je takojšnje izboljšanje izgleda kože.

Za posvet nas kontaktirajte na elektronski naslov info@topfinish.si in preizkusite delovanje naravnih sestavin izdelka na svoji koži.

Več preberite na BLOGU.