homemailfacebooktel stevilka

Medvedek dobre volje v temi
Medvedek dobre volje

Predstavitev

Prvič sem medveda, visokega in mogočnega zagledal na sejmu v Frankfurtu. Pogled na to mogočno maskoto mi je prikradel nasmeh na obraz in ja tam sem se prvič zalotil, kako magičen vpliv ima taka stvar na ljudi. Tam sem stal pred medvedom kot majhen otrok, in z veseljem sem ga opazoval. Že takrat me je presunila ideja, da bi to radoživost in prešerno veselje enkrat rad delil z otroci...

Ideja o medvedku, ki bo razveseljeval otroke se je utrnila že konec leta 2006, ko je 10 tednov prezgodaj na svet prišla moja mala čebelica Nina. Majhno bitjece, ki je imelo 1300g in je bilo dolgo celih 41 cm je obrnilo na glavo moje razmišljanje o starševstvu in mi predočilo nov pogled na zaželjenega otročička, ki je zaradi težav predčasno prišel na svet. Takrat sem spoznal, da le nisem edini očka, ki se mu je to pripetilo in da je potrebno s trezno glavo pristopiti k novi članici družine.

Kot novopečeni očka sem mojo malo čebelico več kot mesec dni obiskoval v porodnišnici, najprej sem jo samo opazoval skozi stene inkubatorja, po določenem času pa je le prišel trenutek, ko so nama jo dali iz inkubatorja na prsi, da sva jo "kengurujčkala" in z njo gradila prave starševske vezi.

Zahvaljujoč osebju porodnišnice in trdni volji in trmi Nine je mala čebelica po več kot mesecu dni končno prispela domov in dala popolnoma nov pomen pojmu družina.
In tako je moja drobna čebelica rasla in rasla in z njo tudi ideja o medvedku dobre volje. Nina je rojena v mesecu decembru, ki je zame najlepši mesec v letu. Takrat so ljudje bolj veseli in sproščeni, prihajajoče praznične dni pa razveselijo tako staro kot mlado. In tako se je zgodilo.

Medvedek dobre volje je prispel k nam leta 2008. Takrat je moja čebelica že obiskovala vrtec, zato sem se odločil, da bo naš medvedek razveseljeval otroke v vrtcu. A glej ga zlomka. Medvedek je ogromen, zato ga nismo mogli nikakor namestiti v vrtec...in tako je pristal v Pediatrični kliniki v Ljubljani, kjer je nato par let zapored razveseljeval bolne otroke, ki so bili hospitalizirani preko praznikov.

Vmes je pristal tudi v ZOO Ljubljana in v Zavodu za gluhe in naglušne v Ljubljani.
Danes medvedek počiva in si nabira moči za decemberski praznični čas, ko bo ponosno potoval po Sloveniji in razveseljeval ljudi. Takrat upam, da bomo tudi mi, tako kot medvedek, vsi dobre volje in bomo polepšali dan marsikateremu otroku, babici, dedku oz. vsem nam...

Podjetje Top Finish je imelo še vsako leto do sedaj vizijo nekomu pomagat. Tako smo v sklopu celjskega sejma zbirali denar, drugo leto smo oblekli in obuli otroke iz zavoda Janeza Levca v Ljubljani v trgovini Hervis, nazadnje pa smo večlet zapored razveseljevali bolne otroke v Pediatrični kliniki...in želimo si z našo vizijo v bodoče tudi nadaljevati...